Etusivu

Ajankohtaista

Esiintymiset

Kuoron historia

Galleria

Yhteystiedot

Extranet


Kuoron historia


Yli 25 vuotta Prima Vistaa - Nuorisokuorosta kuoroksi

Prima Vista -kuoro on perustettu vuonna 1990. Kuoro sai alkunsa viiden tytön porukasta, joka lauloi tuomasmessuissa yhdessä. Innokkaiden laulajien joukko kasvoi pikkuhiljaa, ja Prima Vista profiloitui Järvenpään seurakunnan nuorisokuoroksi. Taiteellisena johtajana on alusta asti toiminut Heikki Ruokonen.

Vuosien varrella laulajien joukko kasvoi, ja heidän keski-ikänsä nousi. Enää Prima Vista ei ole nuorisokuoro. Enimmillään kuorossa on ollut aktiivisia laulajia noin 80. Samaan aikaan kuoron jäsenlistalla oli jopa 120 laulajaa. Nyt Prima Vista on vakiintunut noin 40 aktiivisen laulajan tiiviiksi yhteisöksi.

Prima Vistan vahvuus on sen monipuolisuus. Harrastajapohjainen kuoro esiintyy paljon. Kuoron ohjelmisto heijastaa taiteellisen johtajansa Heikki Ruokosen laajaa kokemusta yhtä lailla klassisesta kuin kevyestäkin musiikista sekä rock- ja kirkkomusiikista.


Huippuhetkiä

Vuonna 2018 kuoro juhli 60-vuotiasta kuoronjohtajaansa Heikki Ruokosta, jonka juhlakonsertti "Näyttelykuvia" oli osa Järvenpään seurakunnan kesäillan konserttisarjaa. Tänä vuonna Prima Vista sai toistamiseen esittää Jesus Christ Superstar rock-oopperan pääsiäisenä Krapin pajalla.

Pääsiäisenä 2017 Prima Vista pääsi jälleen rakastamansa Jesus Christ Superstarin pariin, kun Krapin Paja Altti Uhleiuksen johdolla halusi tehdä rock-oopperasta englanninkielisen konserttiversion. Keväällä tehtiin myös ystävyyskuoromatka Norjan Drammeniin, jonne Prima Vista sai kutsun Apollon-kuorolta, johon tutustui Nizzan matkalla.

2016 vuosi oli täynnä erilaisia keikkoja pääasiassa Järvenpäässä, mutta mahtui joukkoon myös paluu lattarirytmeihin, kun Prima Vista sai toistamiseen kutsun Latinalaisen Amerikan messuiltaan Helsingin Temppeliaukion kirkkoon. Toinen iso tapahtuma oli elokuinen gospel-konsertti Let my people go, jonka Prima Vista teki yhdessä Altti Uhleniuksen kanssa.

2015 keväällä kuoro äänitti joululevyn ja siirtyi siitä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järvenpääläisen säveltäjän teoksiin. Canzonetta Nova ja Prima Vista -kuorot yhdistivät äänensä ja esiintyivät suurkuorona kesäillan konsertissa alkukesästä. Lokakuussa Prima Vista osallistui kuorofestivaaleille Nizzassa, joka oli jälleen uusi, upea kokemus kuorolaisille.

Vuonna 2014 Prima Vista palaili latinorytmien maailmaan Ariél Ramirezin Misa Criolla -teoksen merkeissä. Vuonna 2013 Prima Vista jatkoi edellisvuonna alkaneita Jesus Christ Superstar -konsertteja. Kuoro käväisi myös viikonloppureisulla Berliinissä. Prima Vista sai myös kauan odotetun Rakkaudella -levyn valmiiksi.

Loppukesästä 2012 Prima Vista esitti Jesus Christ Superstarista suomeksi lauletun konserttiversion ensin Mikael Agricolan kirkossa ja sen jälkeen superviikonloppuna sekä Järvenpään että Jokelan kirkoissa hippiasuihin pukeutuneena. Televisio-kokemus oli selvästi tuonut kuorolle uutta itsevarmuutta ja halua myös näyttää hyvältä. Koreografia toi esitykseen syvyyttä ja uskottavuutta. Vierailevana urkurina esityksissä oli Markus Malmgren. Bändiä johti Altti Uhlenius, ja solisteina toimivat kuoron omat laulajat Jeesuksen osaa lukuun ottamatta. Sen esitti Markku Häkkinen, Prima Vistan entinen laulaja ja nykyinen musiikkiteatterin ammattilainen, joka on esittänyt Jeesuksen roolin Prima Vistan aiemmissakin Jesus Christ Superstar –produktioissa vuosina 1995-1998 sekä 2001 ja 2002.

Ikimuistoinen ja kuoroa yhdistävä kokemus oli Prima Vistan osallistuminen Suomen Paras Kuoro –tv-ohjelmaan keväällä 2011. Prima Vista eteni alkuerästä semifinaaliin ja lopulta finaaliin saakka ja saavutti kolmannen sijan. Kaikki tv-lähetykset olivat suoria ja tunnelma niissä käsinkosketeltavan jännittävä.

Kun Prima Vistan 20-vuotisjuhlavuosi 2010 alkoi, oli työn alla Altti Uhleniuksen säveltämän Markus-passion kantaesitys. Teos esitettiin Järvenpään kirkossa pääsiäisenä orkesterin säestämänä, ja sen johti musiikkimajuri Raine Ampuja. Marraskuussa 2010 Prima Vista juhli 20-vuotista toimintaansa esittämällä juhlakonsertin Järvenpää-talossa sekä ravintola Swengissä.

Prima Vista esitti ensimmäisen kerran argentiinalaisen Ariel Ramirezin Misa Criolla -messun vuonna 1997 ja teosta esitettiin sen jälkeen useaan kertaan. Yksi ikimuistoisimmista keikoista Prima Vistalle oli esiintyminen Finlandia-talossa vuonna 2003 yhdessä itsensä säveltäjämestari Ramirezin ja hänen orkesterinsa ja solistien kanssa!

Toinen merkittävä teos, jota Prima Vista on esittänyt useaan otteeseen ja johon palataan kerta toisensa jälkeen, on Jesus Christ Superstar rock-ooppera. Sen on säveltänyt Andrew Lloyd Webber ja se kuvaa Jeesuksen ja Juudas Iskariotin keskinäistä suhdetta ja Jeesuksen elämän viimeistä viikkoa päättyen ristiinnaulitsemiseen. Ensimmäiseksi rock-ooppera julkaistiin albumina vuonna 1970, ensimmäinen lavaesitys sai ensi-iltansa 1971 ja Norman Jewisonin ohjaama elokuvaversio julkaistiin 1973. Prima Vista on esittänyt teosta englanninkielisenä konserttiversiona vuosina 1995-1998 sekä suomenkielisenä näyttämöversiona 2001 ja 2002. 2010-luvulla kuoro on esittänyt JCS:a sekä suomen- että englanninkielisenä konserttiversiona.